Trender inom bröllop

Som med det mesta kommersiellt finns det trender som kommer och går, för varje år. Innan ni sätter igång med bröllopsplanerandet kan det vara bra att ha en liten utblick kring ungefär vilka trender som är aktuella inom bröllop och fest idag.

Givetvis är en genomgående trend att ett bröllop skall vara lite ”klassiskt” och ”elegant”. En bröllopsdag är trots allt en stor högtid som skall både firas och hedras. Vi har tittat närmare på några trender inom mat och klädsel. Vi hoppas att det kan inspirera er till att lägga till något av detta för just ert bröllop.

Festmat

Avsmakningsmenyer är i ropet just nu. Det säger åtminstone alla trendsättare inom catering i storstäder som New York, Los Angeles och London. Brudparen vill att deras gäster skall njuta av mat av högsta kvalitet och med högsta variation. En avsmakningsmeny består av fler mindre rätter där gästerna skall få en maximal matupplevelse bestående av välvalda och förberedda ingredienser. En spännande mix skulle kunna vara paté, crepes, ceasarsallad, oxfilé och våfflor.

Bröllopstårta

Trenden går mot att fler faktiskt struntar i att investera i den traditonella bröllopstårtan. Men för de som faktiskt bara måste ha tårtan ser riktningen ut att gå mot det mer traditionsbundna. Det innebär kort och gott en tårta i flera skikt med en personlig kaktoppning. Smaken kan man dock anpassa lite som man vill med alltifrån whiskey till citronlemonad om man så önskar.

Brudklänningen

Till våren 2015 visar brudmodet klänningar med spektakulära tyg och vackra utsmyckningar. Somliga innehåller faktiskt mer kulör än man kanske hade vågat tidigare. Dessutom är det inte ovanligt att se bruden i fler än en klänning under hela bröllopsdagen. Det hela ger verkligen en extra dimension och ett nytt fokus på den vackra bruden!