Mer inför bröllopsfesten

Bil och bröllop

Publicerat 10 april av lasse

Idag är det din dag. Du är vacker och alla tittar på dig. Du har en vit, dyr och fantastisk klänning på dig. Vad händer? Det är din bröllopsdag. Inspiration hämtade du direkt från värd sidan och idag sitter du pirrig och uppsminkad. Du väntar på hyrbilen som ska hämta dig och köra hela vägen till kyrkan. Du tänkte använda den egna bilen eller låna en väns. Sen tänkte du om. En sådan mäktig dag ska man inte bekymra sig om bilen, om vem som kör den och tänk om något händer. Nej, det bästa är att hyra. Så det var din lösning också. På biluthyrningenilund.se fanns det så många bra förslag som passade. Tack, AVIS!

När det är för trångtHyrbilar

Har bröllopsyran lagt sig och ni är lyckligt gifta? Så roligt! Sitter ni i din lilla etta på 34 kvm i centrala Lund och funderar på att flytta? Det är rätt tänkt. Man ska bo bra för att må bra. Ett flytt kräver mycket energi, planering och tålamod. Det är mycket som ska fixas och tänkas på. Bland det viktigaste är val av transportbil. Man vill ju gärna ha en envägs hyra för att slippa betala vägen tillbaka när man kört färdigt alla ägodelarna. Sådana erbjudanden finns. AVIS ger dig möjlighet till att hämta bilen på en plats och lämna av den på en annan. Perfekt för ditt Lundaflytt!

AVIS skåpbilarVariation i fokus

Känns det som att du behöver veta mer om firmans tjänster kan du kika nedan. AVIS står för variation och god service. Företaget erbjuder följande:

• Uthyrning av en skåpbil
• Billigare studentpriser
• Bra och kunnig personal
• Helgerbjudanden

Inte dåligt när man tänker efter. Man får hjälp med så mycket när man behöver det. Dessutom får du ett tryggt fordon som går att lita på. Flytten blir en sång. Du behöver inte oroa dig ifall möblerna får plats och hur man ska köra tillbaka hyrbilen. De stora, luftiga skåpbilarna rymmer mycket, kör snabbt och kräver ingenting av dig. Passar perfekt, inte sant? Så grattis, förutom den perfekta bröllopsdagen lyckades du att hitta det bästa biluthyrningsföretaget.


Bäst lokal för ditt bröllop

Publicerat 8 mars av mattias

Oberoende av om du är en startupare eller nybliven entreprenör är du oftast på jakt efter en passande lokal. Allt börjar med en god affärsidé. Sedan kryddas den för det mesta med en perfekt workspace. Det är inte alltid så lätt att hitta något som passar ens verksamhet. Men lugn. Hjälp finns att få. På Nilpat AB kan du kolla upp lediga lokaler. Mer detaljerad information hittas här www.nilpat.se. Det är bara att gå in och söka på lediga kontorslokaler. Är du en företagsam person inom modebranschen så kanske är just de lediga butikslokalerna mer intressanta. Det är aldrig fel att använda sig av expertråd inom området för att lättare kunna hitta den bästa lokalen.

Resor man häpnar avNilpat AB

Har du hittat din rätta lokal och börjat din spännande verksamhet? Då är det bara att jobba hårt och förverkliga både affärsidé och drömmar. Det är dock rätt tufft att driva exempelvis en startup. Ingen tvekan om saken. Välbehövliga pauser krävs. Ofta. Här kommer den sidan väl till hands. En komplett och välupplagd reseguide hjälper dig på traven när du vill vila upp dig. Du hittar restips som är både nyttiga och häpnadsväckande. Det är aldrig fel att läsa en recension om Maldiverna eller Sardinien innan man reser dit. Här finns just sådan information. Resor överlag är bland de bästa lösningarna när man jobbar hårt och måste slappna av.

Kombinera arbete och privatliv

Att vara modig nog och bli entreprenör eller startupare är alltid uppseendeväckande. Tyvärr krävs det mer av en än styrka och handelskraft. Som sagt ligger det mycket i företagslokalen. Även i affärsidén och vilka medarbetare man väljer att ha med sig på traven. Utmaningen är även hur man kan kombinera arbete och privatliv. Det är svårare än vad du tror när du har massor att göra och hinna med. Här kommer några tips att ta till sig:

 • Prioritera dina uppgifter
 • När du pausar se till att du verkligen inte tänker på jobb
 • Jobba inte 7 dagar i veckan
 • Res bort så ofta du kan

Följer du dessa råd kommer du med säkerhet kunna jobba, ha ett fungerande privatliv och trivas som fisken i vattnet i din coola nya lokal.


Att beräkna kostnaden

Publicerat 17 november av bjorn

Den gamla texten som citerats ovan kan tillämpas lika väl på ett riktigt bygge (se www.byggvarortomelilla.se) som på bygget av ett stadigt äktenskap. Det krävs nämligen mer än bara tycke om ni ska vara lyckliga tillsammans – och detta ”bygge” börjar du på långt innan bröllopsplaneringen börjar.

Den rätta

Du har träffat någon, och bröllopsklockorna börjar klinga i ditt stilla sinne. Men stopp ett tag – du måste först lära känna denna person ordentligt och ta reda på om ni verkligen kommer att vara lyckliga tillsammans. Känn efter om: 1) du inte kan vara utan denna person, 2) du älskar denna person precis som hen är, och 3) personen känner detsamma om dig. Att upptäcka svaren till dessa frågor efter bröllopet kan ha katastrofala konsekvenser – så räkna ut kostnaden innan du förlovar dig!

Husbyggetbyggvaror i tomelilla

Är du säker på att ni funnit varandra och börjat planera ett liv tillsammans, är det också dags att hitta det stället som ni ska göra till ert hem (om ni inte redan har ett). Ni kanske vill renovera eran egen lägenhet, flytta till en ny – eller varför inte bygga eget om ni är i stånd till det? Då gäller det att hitta rätt! Hos JHL i Tomelilla kan ni skaffa allt ni behöver: byggvaror till husbygget, färg till inredningen eller fönster och annat till renoveringen. Genom att spana in hemsidan kan ni även spara pengar genom att jämföra priser och hitta diverse reor och rabatter, och visst får ni tillgång till ett mycket bredare sortiment än i de fysiska butikerna! JHL kan hjälpa er med:

• Lägre priser
• Ett större utbud av produkter
• Praktisk rådgivning
• Proffsiga arbeten


Olyckligt nygifta

Publicerat 14 oktober av lasse

Grattis på den stora dagen! Du har precis gift dig, dagen var jättefin, alla dina vänner kom och ingenting gick fel – kort sagt var festen väldigt lyckad. Och du har just börjat ett helt nytt liv vid sidan av den du älskar. Allt är rosenskimrat, och du är lycklig och nykär.

Nähä?

Då kanske du undrar vad det är för fel på dig. Varför kan du inte få vara glad?

Du är inte ensam om detta. Det har bevisats att en tiondel av alla nygifta par blir deprimerade direkt efter bröllopet. Många har fått hjälp av förstående släktingar och vänner, eller använt sig av dialektisk beteendeterapi som en metod at motverka depression. Men du kanske först och främst vill veta varför det över huvud taget gick så illa till för dig, som i vanliga fall tar allt med en klackspark.

Baksmällan efter bröllopsdagen

Det ställs många krav på bröllopsdagen: festen ska vara perfekt, alla ska vara glada, särskilt brudparet ska skratta lyckligt, vara vackra som sagoprinsar och -prinsessor, och rida bort i solnedgången på väg mot en oförglömlig smekmånad och ett lyckligt liv. När det då händer något oplanerat kan stressen som skapas bli droppen som får glaset att rinna över – du är överspänd och dödstrött efter månader och kanske år av noggrann planering, och du orkar inte med så mycket mer. Ekonomin kan också ha fått sig en baksmälla. De senaste veckorna har ert hela liv kretsat kring just denna dagen – och när den nu är över, kan det kännas som om ni inte har något kvar att leva för. Visst är det osant – men försök förklara det för dina känslor.

Få tillbaka livsglädjen

För tillfällen som just detta finns Finjagården till. Här kan du ta del av DBT, eller dialektisk beteendeterapi, en behandling som är utsedd för att hjälpa dig:

Balansera acceptans mot förändring
Fokusera på uppenbara motsägelser
Uppmärksamma ett naturligt förhållningssätt i vardagen
Balansera dina behov mot andras
Få tillbaka livsglädjen och motarbeta din depression
På så sätt kan du få bukt med stressen, tröttheten och den oförklarliga sorgen som dessa skapar, och förnya krafterna inför det nya liv som väntar dig. Ta tillbaks din lycka och lev ut den fullständigt!


Mer tid till bröllopsmanin

Publicerat 28 september av lasse

Att planera bröllop tar tid. Det som ofta börjar som något intimt och litet, utvecklas ofta. Listan på saker som måste organiseras växer. Man ska testa menyer. Hitta rätt kläder för båda parter som ska gifta sig. Det ska väljas blommor till alla möjliga ställen. Gästerna vill eventuellt sova någonstans. Och äta frukost. Och transporteras till kyrkan. Du märker själv, det tar aldrig slut. Om du dessutom driver ditt eget företag har du troligtvis ännu mindre tid. Då ska du inte bara sköta ditt vanliga jobb. Det tillkommer också pappersarbete, klagomål från de anställda och en hel hög andra grejer.
Ett sätt att underlätta för dig själv är att anlita DSFM. Det är ett företag i trakterna kring Stockholm. De kommer med kontorsservice. Det innebär att de fyller på kontorets kontorsmaterial. Pennor, kopieringspapper, häftapparater och limstift. De ordnar biffen. Klicka här för mer information .

Från vassa häftstift till mogna bananer

Med över 9000 artiklar på lager så är alla problem snabbt fixade. Det vill säga, DSFM har så många olika kontorsartiklar i bakfickan. Saknas det en häftapparat så kommer de med en. Om ni behöver fler plastfickor så dyker de upp med en hög sådana.
Dessutom kan deras tjänster även inkludera frukt. Så att alla blodsockerdippar kan undvikas. Istället för att personalen måste tugga på choklad hela tiden, finns det färsk frukt. Med hjälp av ett smart abonnemang så kommer frukten av sig själv. Ni bestämmer när, var och hur. Sen kan personalen njuta av söta vitaminer varje dag. Det uppskattas garanterat.

Planeringstips för de stressade

När kontorsservicen är under kontroll har du mer tid att stressa över bröllopsplaneringen. Visst finns det mycket att göra. Men det behöver inte eskalera och leda till magsår. Här följer några tips för att behålla lugnet under organiseringsfasen:

• Börja i tid – allt tar längre tid än du tror
• Ta hjälp av nära och kära – delegera så mycket du kan
• Skapa en mailadress som bara används för bröllopsplanering – då har du de mailen samlade och hittar lättare
• Involvera din partner – försök inte klara av allt själv. Det är dessutom roligare om man är två.


Lantligt bröllop för romantik och rustik

Publicerat 16 september av lasse

Det är väldigt populärt att anordna lantligt bröllop nu för tiden. Många drömmer om en avslappnad fest ute i en lada eller på en höskulle. Man ser framför sig hur romantiskt det blir med ljusslingor, blomsterbåge och omaka stolar för gästerna.
Ett lantligt bröllop kan kräva en hel del jobb, men också bli väldigt bra. För att kunna ställa i ordning en lada eller liknande där festen ska gå av stapeln, krävs lite jobb. Om du eller din familj inte har allt som krävs för att polera upp en lada, kan ni kontakta JHL i Simrishamn. JHL hyr ut alla slags maskiner för att man ska slippa köpa dem. Med hjälp av deras maskinuthyrning får ni ordning på bröllopsfixandet på nolltid. Deras erfarna personal kan hjälpa er med bruksanvisningar, råd och tips. Spana in hemsidan under maskinuthyrning.jhl.nu för mer information.

Detaljerna som gör detJHL

Det är verkligen sant som rubriken säger, att en fest skapas av detaljerna. Då märker gästerna att brudparet har lagt ner tid och tanke på att göra allt så bra som möjligt. Försök att tänka på det mesta innan, så att ni som brudpar inte behöver stressa runt under bröllopsmiddagen och organisera saker.
Små saker som gör mycket för stämningen rent estetiskt är bland annat levande material. Hit räknas till exempel detaljer av trä. Även blommor är vackert, men det kan bli kostsamt. Kanske kan ni som ett alternativ leta upp blad och grenar från naturen som är lite billigare.

Praktiskt att ha

Förutom alla detaljerna som vi nämnde ovan, så finns det en del praktiska saker att tänka på. Man får inte bara fokusera på det romantiska utan också ha med i bakhuvudet att människor måste trivas en hel kväll. Här följer några saker som man måste organisera på ett lantligt bröllop:

• Toaletter – vare sig det är utedass, bajamajor eller andra toaletter. De måste finnas.
• Tillräckligt med alkoholfri dryck, särskilt viktigt om det är varmt och soligt.
• Bra parkering – det är inte kul att behöva gå flera kilometer från bilen i finkläder.
• Värmekällor – det kan bli kallt i en lada, så ladda upp med filtar eller värmelampor för att ingen ska behöva frysa.


De riktigt stora förändringarna

Publicerat 10 september av lasse

Att göra förändringar i sitt hem kan innebära allt från de små sakerna – som att byta tandborstmuggarna på toa, till de riktigt stora sakerna – som att sätta ny fasad på själva huset. Allt handlar om att göra förändringar. Sedan handlar det om behov, tid och ekonomi vilka förändringar du gör. Är det de stora förändringarna du vill göra – som att byta fasad – så behöver du ta in hjälp från flera håll. Så vida du inte har koll själv på hur man gör och är en DIY-människa. Men förmodligen har du inte några byggnadsställningar liggande i garaget – så det behöver du hyra in. Bor du i Stockholm är byggnadsställningar hos Libergs ett bra förslag.

Mellanstora förändringarByggnadsställningar

I mellanläget har du förändringar som att måla och tapetsera, och klä om soffa och liknande. Att slå ut väggar, byta ut interiören på kök och toalett och annat liknande får nog fortfarande räknas som stora förändringar. Mellanstora är sådana som kräver tid och engagemang och en tumme som inte sitter helt och hållet i mitten av handen – men inte heller behöver kunna trolla. Att köpa ett nytt möblemang i vardagsrummet är visserligen en stor förändring, men din ansträngning och tidsåtgång är mer åt det mellanstora hållet.

De små förändringarna

De små förändringarna är de vi gör nästan hela tiden – mer eller mindre medvetet. Det handlar om att köpa en ny kudde till soffan, en ny dörrmatta, slipa skörbrädan i köket och sådant. Det tar lite av din tid och behöver inte kosta så mycket – ofta ingenting alls. Har du ont om tid och/eller ont om pengar är det här du får mest effekt för dina resurser. Här kommer lite tips på små förändringar som kan ge stor utdelning:

• Sätt upp nya gardiner. Detta ger en helt ny prägel till ett rum. Framförallt om du satsar på stora gardiner med tydliga mönster som matchar rummet och stämningen.
• Nya kuddar och filtar till soffan. Om de dessutom matchar gardinerna så är det en riktig toppengrej.
• Skaffa eller byt ut mattan i hallen. Det är det första du ser när du kommer hem och det slår an tonen för hela upplevelsen av att vara hemma.


Coolaste åket för brudparet

Publicerat 30 augusti av bjorn

Så står ni där på trappan utanför kyrkan och mottar folkets jubel, i alla fall det från era vänner och familj. Ni strålar i era bröllopskläder: splitternya glänsande festkläder som lyser av elegans lika mycket som ni lyser av kärlek. Efter att de exalterade åhörarna har kastat ris och kramat om er flera gånger om är det dags att ta sig till lokalen där festen går av stapeln. Ni skrider ner för de grusade gångarna mot bilen som ska forsla er vidare.
Det är nu man vill slippa sin grannes pappas kusins jobbarkompis gamla skrotbil från 1987 som hostar sin väg fram. Det känns helt enkelt inte så festligt att lasta in sig själv, festklädd och vacker, i ett baksäte som sett bättre dagar redan sen början av 2000-talet.
Man behöver kanske inte nödvändigtvis en lyxbil som kostar tiotusentals kronor att hyra, men en lite festligare kärra bör väl gå att ordna. Sen krävs det naturligtvis att bilen, oavsett om den är hyrd av en bilfirma eller lånad av bekant, fungerar som den ska. Mekonomen i Malmö är en bilverkstad som kan utföra ordentlig bilservice och se till så att ni inte behöver oroa er för just den här detaljen av bröllopet. Kontakta dem om du letar efter en proffsig bilverkstad som håller vad den lovar.

Om allt rullar som det ska

Om man tar för givet att bilresan går utan missöde så kan man räkna med en riktigt härlig ankomst till festlokalen. Oftast har bröllopsgästerna tagit sig dit först och väntar förväntansfullt, utrustade med champagneglas och smarriga snittar. Ni är dagens huvudpersoner och när den snygga bilen kommer rullande sätter det tonen för resten av festen. Det händer där och nu, det är fest och glädjen, kärleken och lyckan ligger som ett rosa glittriga moln i luften.

Fixa festlig farkost

Att fixa till bilen lite extra är också populärt och behöver inte vara så komplicerat;

• Dryck och något att tugga på inne i bilen är bra för brudparets blodsocker
• Efter bilen brukar man ha skramlande konservburkar eller liknande som ger väsen ifrån sig
• Blommor är bra dekoration och skriker bröllop lång väg
• Kom ihåg säkerhetsaspekten och gör inget som hindrar bilen från att kunna föras fram på ett säkert sätt.


Möt det nya livet på ett städat sätt

Publicerat 17 augusti av anita

Nu är ni gifta. Bröllopet är ståndet och gästerna har gått. Har ni tur har ni föräldrar eller andra anhöriga som tagit på sig att ta hand om allt som händer efter bröllopet och du och din älskling kan bara hoppa på planet till smekmånadsvistelse. Men om det inte är så, måste nu DEN STORA STÄDNINGEN börja. Och det är ett mycket hett tips att tänkandet och planerandet kring detta inte börjar just morgonen efter bröllopsfesten, utan samtidigt som planerandet av allt annat.

Då har ni en plan för avfallshantering och har kanske redan bestämt – om ni har bröllopet i nordvästra Skåne – att helt enkelt hyra container av Container Service AB. Läs mer om avfallshantering i Helsingborg och hur ni kan göra dagen efter så smärtfri som möjligt, så ni kan möta det nya livet på ett städat sätt.

Bröllop från A till Ö

släng avfall härAtt ett bröllop innebär planering av 1000 saker är något man snabbt kommer fram till. Men det kan ofta komma som en överraskning att ett bröllop innebär 1001 saker, då allt inte plötsligt slutar när man är gifta och gästerna gått hem. För då börjar städningen. Och städning är något man helst inte vill börja sitt nya liv med. Och om man måste – då vill man att det ska gå så enkelt som möjligt. Det är en ganska tråkig situation om man inser, på söndag morgon, att man har säckar med papptallrikar och matrester – och ingenstans att göra av allt. Återvinningscentraler har nämligen inte öppet på söndagar. Och även om de hade det vill de att man sorterar soporna ordentligt innan de kastas. Lösningen är att hyra en container.

Förbered er på en vild fest

Med en container som står lite diskret avsides kan bröllopsfesten bli hur vild som helst och ni kan fortfarande lätt bli av med allt dagen efter. Skulle några vildhjärnor ha krossat allt porslin och hälften av möblemanget är det bara att hiva allt i containern och låta Container Service AB köra iväg med det på måndag morgon. Men tänk på att även containrar har sina regler. Släng inte:

 • Elektriska produkter. (Tant Sveas brödrost må vara ful, men skänk den hellre till Erikshjälpen.)
 • Giftiga ämnen. (Vem vet vad Farbror Sverkers hammakörda bordsbrännvin innehåller. Lämna det till återvinningscentralen på måndag i stället.)
 • (Ni vet var de ska vara.)

Piffa upp bröllopet med djur!

Publicerat 15 juli av anita

Om du firar ditt bröllop under sommarmånaderna är det inte helt osannolikt att den efterföljande mottagningen eller festen åtminstone delvis kommer äga rum utomhus. Få saker är trevligare: en härlig, grön gräsmatta där brudparet kan strosa fram och låta fotografiera sig omgivna av tårögda familjemedlemmar, finklädda barn och festsugna vänner. Ändå finns det ett sätt att göra denna idylliska bild ännu mer pittoresk och det är genom att låta ett eller flera husdjur förgylla festen. Kanske måste du bege dig till en djuraffär för att inhandla ett djur eller kanske är du så lyckligt lottad att du redan äger ett husdjur. Alldeles oavsett om djuret är en gammal familjeklenod eller nyanskaffat för tillfället är det värt att ta i beaktande att det kommer bli en dag med starka känslor och många upptåg. Det är därför viktigt att se till att djuren är friska och krya. Om så inte är fallet rekommenderas starkt ett besök hos närmaste veterinär för att bota djuren.

Alla gillar djurSmådjur som behöver hjälp

Från Malmö till Boden berörs vi av berättelser om djur. Många av oss har fina minnen av fiktiva berättelser och djurfigurer såsom Pojken och Tigern, Flipper, Rädda Willy, Den otroliga vandringen och Landet för längesedan. Alla är vi därför betingade att uppskatta djurs närvaro, närhelst de små liven än må dyka upp. Vi vet att ett djurs blotta närvaro kan skapa ofantlig glädje på äldreboenden och vi vill också föra vidare vår empatiska förmåga för mindre bemedlade livsformer till de yngre generationerna. Kort sagt, ett djur sitter aldrig fel.

Ta hand om ditt husdjur

Därför är det också viktigt att vi tar hand om våra vänner från djurriket på bästa sätt när de blir krassliga. Vänder du dig till Limhamns Veterinärklinik i utkanten av Malmö kan du vara säker på att ditt husdjur tas om hand av en veterinär med både kunskap och empati. Kliniken kan stå till tjänst med allt vad ett husdjur kan behöva för att komma på fötter:

 • Hälsokontroll
 • Vaccinering
 • Röntgen
 • Kastrering
 • Operation

Oavsett om det rör sig om en hund, katt, kanin, iller, marsvin, snok eller hamster kan du vända dig till Limhamns Veterinärklinik. Med ett sunt och friskt djur i centrum kommer bröllopet garanterat bli en succé!