Lantligt bröllop för romantik och rustik

Publicerat 16 september av lasse

Det är väldigt populärt att anordna lantligt bröllop nu för tiden. Många drömmer om en avslappnad fest ute i en lada eller på en höskulle. Man ser framför sig hur romantiskt det blir med ljusslingor, blomsterbåge och omaka stolar för gästerna.
Ett lantligt bröllop kan kräva en hel del jobb, men också bli väldigt bra. För att kunna ställa i ordning en lada eller liknande där festen ska gå av stapeln, krävs lite jobb. Om du eller din familj inte har allt som krävs för att polera upp en lada, kan ni kontakta JHL i Simrishamn. JHL hyr ut alla slags maskiner för att man ska slippa köpa dem. Med hjälp av deras maskinuthyrning får ni ordning på bröllopsfixandet på nolltid. Deras erfarna personal kan hjälpa er med bruksanvisningar, råd och tips. Spana in hemsidan under maskinuthyrning.jhl.nu för mer information.

Detaljerna som gör detJHL

Det är verkligen sant som rubriken säger, att en fest skapas av detaljerna. Då märker gästerna att brudparet har lagt ner tid och tanke på att göra allt så bra som möjligt. Försök att tänka på det mesta innan, så att ni som brudpar inte behöver stressa runt under bröllopsmiddagen och organisera saker.
Små saker som gör mycket för stämningen rent estetiskt är bland annat levande material. Hit räknas till exempel detaljer av trä. Även blommor är vackert, men det kan bli kostsamt. Kanske kan ni som ett alternativ leta upp blad och grenar från naturen som är lite billigare.

Praktiskt att ha

Förutom alla detaljerna som vi nämnde ovan, så finns det en del praktiska saker att tänka på. Man får inte bara fokusera på det romantiska utan också ha med i bakhuvudet att människor måste trivas en hel kväll. Här följer några saker som man måste organisera på ett lantligt bröllop:

• Toaletter – vare sig det är utedass, bajamajor eller andra toaletter. De måste finnas.
• Tillräckligt med alkoholfri dryck, särskilt viktigt om det är varmt och soligt.
• Bra parkering – det är inte kul att behöva gå flera kilometer från bilen i finkläder.
• Värmekällor – det kan bli kallt i en lada, så ladda upp med filtar eller värmelampor för att ingen ska behöva frysa.