Förändra ett rum till en festsal

Publicerat 18 mars av bjorn

Bröllopsdagen är för många den största dagen i livet. Man har oftast planerat i många månader innan, i vissa fall i åratal. Så visst önskar man att allt ska bli perfekt. Dock spelar tyvärr pengarna en stor roll i planeringen av ett bröllop. De som inte har så gott om stålar behöver inte misströsta. Man kan få en jättefin dag med en liten budget också. Ett bra sätt att spara pengar på är att låta bröllopsfesten gå av stapeln hemma. Antingen hos brudparet själva, eller hos en förälder, släkting eller kompis. Det handlar om att hitta den plats som har bäst förutsättningar. Försök lokalisera ett rum där alla dina gäster får plats. Ska ni ha sittande middag måste naturligtvis även bord och stolar till alla rymmas. Om ni är missnöjda med rummets utseende är det inget problem. Ofta vill man kanske fräscha upp med nya tapeter, nytt golv eller ny färg på väggarna inför ett sådant stort tillfälle som bröllop. I Lund finns ett företag som kan hjälpa till med detta. De rekommenderar varmt produkter från Nordsjö och diskuterar gärna färg i Lund med sina kunder.

Små eller stora förändringarFärg i lund

Det är mycket att tänka på när man ska ställa i ordning ett rum som kanske inte används som festsal till vardags. Dessutom bör ju rummet gå att återställa så bra som möjligt efter festen. Behöver ni göra större förändringar med till exempel färg, tapeter eller golv, går det bra att vända sig till Nordsjö Idé & Design i Lund. De har år av erfarenhet och använder Nordsjös produkter med fantastiska resultat.

Tips på en trivsam festsal

Det finns några saker man kan tänka på för att få festlokalen så fin och gemytlig som möjligt. Man måste inte hyra ett slott eller boka in den snobbiga festfixaren från Stockholm för att få till. Tänk gärna på följande punkter:

  • Ha tillräckligt med plats för gästerna att sitta bekvämt samt röra på sig
  • Ha inte för mycket plats så att lokalen känns ödslig
  • Använd färska blommor och löv som dekoration
  • Många levande ljus sätter romantisk stämning
  • Glöm inte bordsplaceringen! Gästerna måste trivas vid bordet

Leave a Reply